ఈ బ్లాగ్ లో పోస్ట చేయబడిన అన్నీ రకాల వంటలు, టిప్స్ సలహాలు కేవలం ఎడ్యుకేషన్ పర్పస్ కొసమే వాటిని ఉపయోగించే ముందు వాటికి సంబందించిన వారి మరియు డాక్టర్ సలహా తీసుకొని ఉపయోగించ మనవి.

Search This Blog

TWW FOLLOWERS

GANESH CHATHURDHI FESTIVAL SPECIAL RECIPE - SALT UNDRALLU / KUDUMULU RECIPE


Ingredients:

Required ingredients to prepare Uppu Kudumulu Recipe.
  1. 1/2 cup sooji/godhuma rava/semolina, dry roast for 4 mts
  2. 1 cup water
  3. pinch of salt
  4. 2 tbsps pesara pappu/yellow moong (soak in water for 15 mts and drain)
  5. 1 1/2 tbsps grated coconut
  6. ½ tsp cumin seeds
  7. 2 tsps ghee

Procedure:

Add salt to water and bring to a boil. Immediately add the roasted sooji and stir continuously ensuring that no lumps are formed and once all the water is absorbed and appears like a big lump, cover and turn off heat. Cool.
Once cool, add the rest of the ingredients and make lemon-sized balls and steam for 10-11 mts like you would steam idlis. Cool.